Hvornår er det Halloween i Danmark?

Halloween 2020

Hvornår er Halloween 2020?

Halloween dato
Halloween 2020 falder lørdag den 31. oktober 2020


Hvad er Halloween?

Halloween græskar


Halloween er egentlig en fejring af de døde, som finder sted årligt om aftenen den 31. oktober hvert år. Navnet Halloween er en sammentrækning af All Hallows Even (ing), hvilket betyder All Saints Evening, som det er fejret om aftenen før All Saints Day, også kendt som All Hallows 'Day. Engle har historisk været kendt som halloer (på engelsk), der er afledt af det gammelt engelske ord hālig og relateret til det tyske ord heilig, hvilket betyder hellig.

Halloween er en blanding af hedenske og kristne ritualer. Det stammer fra en gammel keltisk sæsonbestemt festival, kendt som Samhain, for at markere slutningen af ​​høsten og at huske de døde, der fejres fra solnedgang den 31. oktober til solnedgang den 1. november.

Selvom det ikke er en officiel helligdag, ses den sådanne i en række lande rundt om i verden, primært i Vesten (Nordamerika og Europa), men også i stigende grad i asiatiske lande. I USA anslås det at være højtiden hvor der forbruges flest penge, næst efter julen.

Halloween efterfølges af All Saints Day den 1. november og All Souls Day den 2. november. Sammen danner de tre dage noget der kaldes et triduum (en religiøs begivenhed af tre dages varighed) af Hallowtide. Folk besøger traditionelt grave af afdøde slægtninge i løbet af denne tid. Det er relateret til den mexicanske helligdag Day of the Dead.

Halloween hvornår?

Ja hvornår er det Halloween i Danmark og er det anderledes frem for andre lande? Nej Halloween i Danmark falder altid d. 31 Oktober, ligesom Halloween i USA, Halloween i England, Halloween i Tyskland osv.

Hvornår er Halloween 2021?

Halloween 2021 er søndag den 31. oktober 2021