UDBDRUD - Dansk splatterfilm

UDBRUD - Dansk undergrunds splatter.UDBRUD film plakat

Gallapremiere Lørdag d. 14 Marts 2015 i Biocity Aarhus.

Handling
Verdenen befinder sig på randen af et sammenbrud, da en alt ødelæggende epidemi pludselig bryder ud.
En ung piges verden kollapser, da morgenhyggen i hendes ellers så trygge barndomshjem smuldrer, ødelagt af byldebefængte rædsels-skabninger fra helvede.
Men de skulle aldrig have forstyrret “Pigen uden navn”…


UDBRUD beviser at man kan lave film hvis man vil lave film ......
Da Henrik Andersen, der har skrevet og instrueret filmen, ikke kunne få støtte til filmen, besluttede han sig for selv at betale for den.
Henrik på 42 år, er til daglig pædagog og far til 3. Han ejer speciel effekt firmaet AMOS-FX, der de sidste mange år har lavet blodige effekter til alt hvad der kan kravle og gå i det århusianske film miljø.
AMOS-FX har haft travlt med at lave alle de hundredvis af bylder og andre blodige effekter du ser i UDBRUD.
Filmen er filmet af Kim Hermansen, der læste til pædagog sammen med Henrik. Og klippet af Andreas Krag, der samtidig har stået for lyd design og alle de digitale effekter filmen indeholder.

Hovedrollen spilles af Anne Stenholt, der til dagligt er skuespiller og har flere roller bag sig på Århus teater. De resterende medvirkende er familie, venner og bekendte. Over 100 mennesker har medvirket til at filmen er blevet en realitet.

Musikken er skrevet af komponisten Flemming Berg, der har lavet et 40 min score, inspireret af det italienske band Goblin og John Carpenter, blandet med 70'er funk.
Filmen er en hyldest til de gamle italienske spaghetti horror instruktører som Lucio Fulci, Deodato, Bava og Dario Argento.

UDBRUD er skudt med et Canon 600 D kamera. Der er ikke brugt lys og mikrofoner og alle de digitale effekter er lavet på en Mac. Det har taget lang tid at lave og forberede alle de fysiske effekter og et år at sætte det hele sammen bagefter.

Da filmen skulle indspilles, havde Henrik nogle tanker om hvad han gerne ville have med. F.eks. undervands optagelser, noget med en bil/nedkørsel, Stop Motion og også gerne en tegnefilms sekvens midt i en action scene. ……… 
Og alle delene kom med i filmen.

UDBRUD har fået en massiv opbakning på Facebook og megen omtale i de Jyske aviser, samt i Tv2 Østjylland.

Besøg UDBRUD her på: UDBRUD Facebook side for yderligere information eller hvis du ønsker at købe den bloddryppende DVD for kun 120kr.

Film billede fra udbrud. Mand skriger